2013 Bebek Odası Modelleri

Bebek odası evinizin yeni bireyi için oluşturacağınız en özel alan. Bebek odası dekorasyonu ise yeni fikirler ve tasarımlarla gelişen bir sektör. Bebek odası için çeşitli fikirler sunuluyor. Ancak bebek odası dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunların başında bebek sağlığı geliyor. Bebek sağlığı için odalarda kullanılacak mobilyaların yapısı, bebeğin manyetik alandan uzak olması açısından metalden uzak durmanızı gerektiriyor.

bebek-odasi-dekorasyonu-kaak

Metal mobilyalar bebek sağlığını olumsuz etkileyebilecek manyetik alanlara sebep oluyor. Ağaç mobilyaların kullanımı oldukça faydalı. Bebeğinizin odasında doğru mobilyaları kullanmanızın yanı sıra kolay temizlenebilir dekorasyon ürünlerine yer vermelisiniz. Toz kaldıracak düzenlemelerden, özellikle halı seçimi yaparken kaçınmalısınız. Bebek odası dekorasyonu aslında görünüm olarak hoş mobilyaları seçmekten önce hijyene önem vermenizi gerektiriyor. Bebek odası dekorasyonunda kullanacağınız giysi dolabının geniş ve birçok eşyayı barındıracak özellikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebeğin bornozunu ve havlularını koyabileceğiniz ayrı bölmelerin olduğu giysi dolapları işinizi kolaylaştıracak, alanınızı daha faydalı kullanmanıza sebep olacaktır. Giysi dolabının yanında yeni tasarımlarda unutulmayan bir özellik de bebek için alt açma üniteleri. Genellikle karyolalara monte edilen alt açma ünitelerini ayrı birer parça olarak da görebilirsiniz. Dar bir alanınız varsa alt açma ünitesinin yatağa monte edildiği mobilyaları tercih etmeniz alandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Bebek gelişimi ve sağlığı açısından kullanacağınız mobilyaları seçerken yapıldıkları maddelere de önem vermeniz uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Günümüz bebek odalarında cinsiyete göre oldukça fazla çeşit bulunuyor. Kızlar için pembe, erkekler için mavi modeller farklı renk kombinasyonları ile bebek odalarını daha renkli hale getiriyor. Farklı renklerin kullanımı bebek odasının daha canlı olmasını sağlarken bebeğinizin de daha eğlenceli bir ortamda bulunduğunu hissetmesini sağlayabilir. Bebek odası dekorasyonunda oyuncaklara yer vererek bebeğinizin hayal dünyasının gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz. Doğanın yansıması olarak son yıllarda mavi ve turkuaz tonlarının kullanıldığı bebek odaları da oldukça popüler.